Geschiedenis

Rejoice werd op 4 september 1992 opgericht, met organist Martin Mans. We zijn begonnen in de Pelgrimskerk in Rotterdam en sinds een aantal jaar oefenen we in de Wilhelminakerk in Ridderkerk-Slikkerveer.

De eerste CD werd opgenomen in het voorjaar van 1993 o.l.v. Martin Mans in onze ‘eigen’ Pelgrimskerk, inmiddels was het aantal leden de 100 gepasseerd.

Op 1 januari 1994 trad André van Vliet aan als dirigent. In 1997 hebben we ons lustrum gevierd met een uitvoering in de Breepleinkerk te Rotterdam. Van deze uitvoering is een ‘live’ CD opname gemaakt. Tevens zijn we in dat jaar als koor op vakantie geweest naar Zwitserland, waar we in samenwerking met andere koren drie uitvoeringen hebben gegeven.

Na André van Vliet is Rejoice onder andere door Jan Verhoef en Roeland de Reuver begeleid. Vanaf januari 2001 werd Warno Ruting onze vaste dirigent.

Het 15 jarig jubileum hebben we in november 2007 gevierd, eveneens in de Oude Kerk van Zwijndrecht. We hebben het oratorium Ruth ten gehore gebracht. Diverse musici hebben hieraan meegewerkt. In 2002 bestond Rejoice 10 jaar en dat hebben we gevierd met een jubileumconcert. Tijdens het concert in de Nederlandse Hervormde Kerk van Zwijndrecht is de jubileum-cd gepresenteerd.

Sinds 2013 is Jan Peter Teeuw onze dirigent. Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Daarnaast schrijft en arrangeert hij veel muziek voor allerlei bezettingen.

In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Maranatha’ (Rotterdam), Chr. Jongerenkoor ‘Deum Fidentes’ (Polsbroek), Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ (Gouderak), , Chr. Gem. Koor ‘Sursum Corda’ (Stolwijk), het Grace Ladies Choir (Rotterdam) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland).

Naast zijn werkzaamheden als musicus is Jan Peter directeur van een basisschool en onderwijsadviseur bij de Gouwe Academie.

Instrumentale CD’s maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.